Revalidatie

 

Laat je latenten veranderen in talenten.
 
Ervaar het spelen met twee handen met Roliball.
Voel hoe je ook met een racketsport zoals Roliball
met twee rackets evenwicht kan ervaren in jezelf.
Wat is de reden om het dat stukje evenwicht niet te willen ervaren.

'Geef jezelf een kans voor een nieuwe ervaring'

Op een van mijn reizen naar Omsk, in Rusland,  kwam die vraag bij me op. Waarom zijn er zoveel mensen die eigenlijk niets voor hun gezondheid doen? En niet preventief echt kiezen om hun gezondheid op een goede manier te onderhouden? Vaak doen we iets als er iets is gebeurt en we in zak en as zitten. En toch zie je ook in onze omgeving in Nederland dat er verhalen van sporters zijn die op hun levenspad met onaangename blessures of blijvende letsels blijven zitten. Dan ga je pas de waarde zien van wat je eigenlijk vooraf voor vanzelfsprekend nam. En vaak door de juiste samenstelling van bewegingen tijdens de revalidatie en ook je eigen mentale instelling zijn bepalend voor herstel. Het gaat grotendeels wat je zelf voelt wat nog mogelijk is. Dat heb je nodig in je revaldatie. Taiji Bailong Ball kan daar een onderdeel van worden. Mede omdat de bewegingen en de sport zich uitermate geschikt zijn om stap voor stap te groeien naar herstel.

Hier een mooi voorbeeld van wat mogelijk is ook hierin fragmanten van Roliball/Taiji Bailong Ball. Met Jonn van Schoot uit Groningen tijdens de Nelli Cooman sportdag op 27 februari 2010 in Stadskanaal.

   .

 

 
 

 
Een filmpje met de veelzijdigheid en effecten van Roliball op het lichaam
 

Ook genezingen door doorzettingsvermogen zijn er geweest en zijn er gelukkig nog steeds. Iets wil ons graag helpen weer plezier en levenslust te krijgen.

Zo hard er levens in ons aan het werk zijn, bijvoorbeeld ons hart dan zie je dat het onverstoord verder gaat met werken. Ongeacht of we wat mankeren of niet. Om alles maar in beweging te houden. En juist die intensiteit en dedicatie om voor het lichaam je best te doen om het gezond te houden en te krijgen is van levensbelang. Wanneer je dat mist dan ben je als zo velen toch gezond en geen zin meer om iets voor je lendenen te doen.

Het staat en valt met je respect en eer voor je levens in je. Zij willen wel en soms denk je ik hoop dat ik weer dat contact terug kan krijgen om weer dingen te kunnen doen.

Doe het dan ook met die intentie waarmee je hart je iedere moment weer laat voelen. Dat moment is iedere keer een gift voor verlenging van het leven, wees er dankbaar om dat het je wil leren zien dat het het beste voor heeft met je. Met die dedicatie komt de kracht die je nodig hebt. Die het hart heeft onafgebroken voor je de levensstroom te verzorgen. Mis je die dedicatie, dan mis je de kracht en zal er geen leven zijn. En we leven er midden in. Dedicatie en kracht zit in ons.

Dat is die roep om weer in dat levenscontact te komen met die levens die het allemaal iedere dag weer voor je verzorgen. En vaak zie je dat het van twee kanten moet komen om ook weer elkander in jezelf aan te moedigen. De gast die voor het lichaam zorgt omdat het lichaam voor de gast zorgt. Werken die samen dan kan de liefde van het bestaan in de beweging te zien zijn. En dat elk leven mag leven daarbinnen. Dat het de wens is van beiden.

En dan is genezing of herstel weer daar en je krijgt weer moed om weer te bewegen. Dat gevoel van….. dat voor velen automatisch is en geen respect verdiend. En juist daar wil je voor staan om weer dat respect en eer voor alles wat normaal was echt waardevol is. En nooit anders is geweest. Want voor dat hart en andere delen van je werken voor je omdat je het waard bent om te leven en voornamelijk dat je mag bewegen.

Verzuim dan niet te bewegen. In een - 39 C dan weet ik dat ik moet bewegen en liefst met alles in me. Maar pas bewegen nadat ik in de kou kom dat hou ik niet lang vol. Bewegen voordat ik ga is beter en voorkomt veel narigheid. Beweeg ik dan kan ook het bloed met souplesse door mijn lichaam stromen. Minder beweging zal het bloed minder actief door het lichaam laten bewegen waardoor er ook meer warmte van buitenaf nodig zal zijn om in die behaaglijkheid te geraken. Waardoor dissouplesse ook in andere delen van het lichaam zullen gaan settelen.

Bewegen is belangrijk om deel uit te maken van het leven. Niet alleen fysiek maar ook geestelijk. Beiden gebruiken leer je ook met Roliball.

Geschikt voor je eigen beweeglijkheid te trainen. Voor beide armen en voor beide benen wanneer dat nodig is. Roliball beweegt zich in ronde en ook spiraalbewegingen zoals ook het lichaam en de natuur zich beweegt. Een natuurlijke manier van bewegen. Meer balans en evenwicht. Het geeft je energie. Uiteraard is het in samenwerking met je eigen gevoel en ook die van je begeleider het met mate langzaam op te bouwen. Voor een ieder met zijn of haar beperking is het belangrijk te blijven luisteren naar wat goed is voor je.

En door training en proberen kan langzamerhand je vaardigheden en contact met jezelf beter worden bij normale omstandigheden.

Zo was erin Oostenrijk een speler die bij een Roliball festival aldaar een prijs in de wacht heeft mogen slepen.

Dat kan u ook door het doorzettingsvermogen en wil meerdere levens in je te zien ontwaken die lang hebben gewacht uit hun winterslaap te mogen bewegen in hun nieuwe domein.

Hier een foto met een fanatieke rolstoelspeler in de sporthallen van het Beatrixsoord in Haren (Gr.)

 

Op 27 februari 2010 was er de  Nelli Cooman sportdag voor mensen met een beperking in Stadskanaal. Waar mensen zonder en met beperking een mooie dag hebben gehad. Waar ook Roliball aanwezig was. Hieronder een foto met daarop Nelli Cooman samen met Jonn van Schoot aan het einde van de Sport dag dat volgend jaar weer zal plaats vinden in Stadskanaal.

Roliball vertegenwoordigt tijdens de Nelli Cooman Sportdag in het midden Jonn van Schoot en rechts Nelli Cooman.  

 

  

terug naar boven


Nederlands eerste gecertificeerde Roliball Trainer sinds 2005. Onderwezen in China door uitvinder en ontwikkelaar Prof.Bai Rong, uit China. Sinds 2012 Gecertificeerde Roliball Instructeur Jonn van Schoot. contact klik op het regenboog lemniscaat kvk.nr.02096528

All rights reserved, World Copy Right © Jonn van Schoot 2008 - 2023

 Roliball, www.roliball.nl