Vormen: Solo spel

Laat je latenten veranderen in talenten.
Ervaar het spelen met twee handen met Roliball.
Voel hoe je ook met een racketsport zoals Roliball
met twee rackets evenwicht kan ervaren in jezelf.
Wat is de reden om het dat stukje evenwicht niet te willen ervaren.

'Geef jezelf een kans voor een nieuwe ervaring'

 Solo of Freestyle 

 

Groeps freestyle

Een aantal studenten uit Beijing demonsteren groeps-freestyle Roliball, in het cultuurcentrum de Oosterpoort te Groningen. Op maandagavond 21 februari 2011, werd het Chinese nieuwe jaar gevierd.  De viering werd georganiseerd door het toen nieuwe Confusius Instituut Centrum in Groningen. Het werd o.a. bijgewoond door Burgemeester Rehwinkel uit Groningen. 

Die voor de eerste keer Roliball probeerde op het podium in de Oosterpoort, na afloop van de voorstelling (onderleiding van instructeur in opleiding Jonn van Schoot).

  

Er zijn drie spelvormen:

Het Solo spel wordt gespeeld met racket en bal. In de bal zit een beetje zand. De bedoeling is om de bal zo lang mogelijk onafgebroken in ronde of spiraalvormige bewegingen te leiden. Dit kun je bijvoorbeeld doen op je lievelingsmuziek. Er wordt door de scheidsrechters beoordeeld o.a. op synchroniteit met de muziek en de bewegingen. In hoevere je de ruimte waar je bent ook benut. Dat je verschillende bewegingen ook goed uitvoerd. Welke moeilijkheidsgraad van oefeningen zitten in het stuk. Als geheel moet het dus een harmonische vloeiende bewegingen zijn. Aan het eind zullen drie afzondelijke scheidsrechters de kuur beoordelen. Tezamen wordt er een eindoordeel geveld. Er wordt op de Europese kampioenschappen gespeeld met een strak gespannen rubberen of kunstrubberen binnenvlak en een harde bal. Dit om de moeilijkheidsgraad te verhogen. En het vergt dan ook meer training voor een optimaal resultaat. Er mogen dus niet doorgezakte binnenvlakken worden gebruikt. De zogeheten beginners rackets.

Bij de wedstrijden in Quanzhou december 2007 mocht je uit enkele verschillende Chinese muziek stukken kiezen om je solo demonstratie te tonen. Daar werd ook groeps freestyle gedaan. Waarbij verschillende aantal mensen als groep op de muziek een voorstelling geven. Er werden o.a. punten gegeven, voor de vorm, de synchroniteit met elkaar en de muziek, de manier van bewegingen en het uiterlijk. Vaak zag je de meest uiteenlopende mooie soorten kleding de revue passeren.

Je kunt als jong en oud persoon op je eigen manier op het ritme van de muziek je eigen dans maken.

Het is een fijn en ook een mooi onderdeel van Roliball.

Jonn van Schoot in Bonn 2e prijs bij het Freestyle onderdeel tijdens de 2e Europese kampioenschappen Taiji Bailong Ball festival.

  

  

Jonn van Schoot 3e prijs solospel. Tijdens het

Open Roliball/Taiji Bailong Ball Festival in Oostenrijk 2007.

Jonn 2e van rechts, Prof. Bai Rong 2e van links.

  

 

  


Nederlands eerste gecertificeerde Roliball Trainer sinds 2005. Onderwezen in China door uitvinder en ontwikkelaar Prof.Bai Rong, uit China. Sinds 2012 Gecertificeerde Roliball Instructeur Jonn van Schoot. contact klik op het regenboog lemniscaat kvk.nr.02096528

All rights reserved, World Copy Right © Jonn van Schoot 2008 - 2023

 Roliball, www.roliball.nl