Gezonde Sport Roliball

 

 Laat je latenten veranderen in talenten.
Ervaar het spelen met twee handen met Roliball.
Voel hoe je ook met een racketsport zoals Roliball
met twee rackets evenwicht kan ervaren in jezelf. 
Wat is de reden om het dat stukje evenwicht niet te willen ervaren.
 
Beweeg gezond in 2016

'Geef jezelf een kans voor een nieuwe ervaring'

            

     Het onbekende ontdekken voor de eerste keer demonstratiefilmpje Roliball/Taiji Bailong Ball

 

          

 

 

Een kleine indruk van de veelzijdige aspecten en gunsten voor het lichaam samen met

 Roliball

Voor de nieuwe tijd op deze planeet. Een nieuwe racketsport waar je niet tegen de bal mag slaan. Waar je traint op een natuurlijke en menselijke manier om te gaan met je eigen en gemeenschappelijke omgeving. Roliball is een nog in ontwikkeling zijnde sport. Roliball is meer dan een gezonde sport voor zowel lichaam als geest. De bewegingen zijn gracieuze ronde, spiraalvormige bewegingen met een bal (met een beetje zand) en een racket. Er wordt niet geslagen tegen de bal, maar opgevangen en verder geleid. De kracht van de aanvliegende bal wordt niet verstoord, maar volledig benut. Je gaat actief met het racket naar de bal toe en gaat de bal verder in zijn vliegrichting begeleiden in een ronde of spiraalvorminge beweging. Dit voorkomt blessures en dit is ook de doelstelling geweest van de oorsprong tot de uitvinding van Roliball door Prof. Bai Rong uit China.

De mogelijkheden van de sport en het effect ervan voor de jong en oud is uitermate veelstrekkend. Zo is de houding en beweging bij voor het menselijk lichaam een weldaad. Vooral door de draaiende bewegingen van de pols als ook het gehele lichaam wordt door het bloed zeer verwelkomt. Het botten die spiraalvormig in het lichaam zijn ontwikkeld voelen zich door de uitstrekkende en onspannende bewegingen meer in hun element. Het vertrouwen in het lichaam en wat het allemaal kan doen komt meer tot zijn recht. Roliball is dan ook meer dan een sport alleen. Je zult merken dat de beide handen meer tot leven komen daar ze ook beiden gebruikt worden. Het lichaam geeft je terug wat je erin stopt. Geef je er niets om beide handen te gebruiken dan zal het lichaam je daarvoor het resultaat dat daarbij hoort geven. Ga je daadwerkelijk het lichaam ook benutten en je geeft jezelf de kans om met twee handig door het leven te gaan. Dan geeft het lichaam daar ook het gevoel van waardering voor terug. Het vertrouwen in het lichaam van wat het kan wordt gewaardeerd door het lichaam. Het voelt zich meer in balans en zal je dingen laten ontdekken in jezelf dat je voor die tijd voor onmogelijk had gedacht. Roliball is een manier van je lichaam bewegen dat meer is dan alleen een sport. Het is een manier van je lichaam en geest gebruiken wat meer zal zijn voor je dan alleen een sport.  Zoek je de juiste trainer of instructeur uit die je daarbij kan helpen. Bij de eerste Nederlandse gecertificeerde trainer en instructeur in opleiding, Jonn van Schoot, leer je Roliball met beide handen te spelen.

 Roliball kan voor velen een middel zijn of worden om op een gezonde manier met het lichaam om te gaan. Het is meer dan een gezonde sport alleen. Het geeft je een betere levenshouding, vertouwen tussen lichaam en geest.

Roiball, Taiji Rouli Qui of Taiji Rouliqui (zo is Taiji Bailong Ball bekend in China, vertaald,Taiji elastische kracht bal) is in in 1994 in China door de staat als officiële sport erkend. De sport wordt dan ook als ondersteuning bij scholen aanbevolen voor de veelzijdigheid en de bijzondere eigenschappen die het in zich heeft. Om de kwaliteit van de mens in zijn bestaan te ondersteunen.

Roliball is meer dan een gezonde sport voor jong en oud, met of zonder beperking. Het lichaam is 10.000 keer beter uitgerust dan dat een ieder denkt. 

Geef je nu op voor een  proefles, kies voor je eigen leven. Het is het waard.

  

naar boven


Nederlands eerste gecertificeerde Roliball Trainer sinds 2005. Onderwezen in China door uitvinder en ontwikkelaar Prof.Bai Rong, uit China. Sinds 2012 Gecertificeerde Roliball Instructeur Jonn van Schoot. contact klik op het regenboog lemniscaat kvk.nr.02096528

All rights reserved, World Copy Right © Jonn van Schoot 2008 - 2023

 Roliball, www.roliball.nl